Entä jos Sale twiittailisi kuin Trump?

Trump on ollut USA:n presidenttinä melkein kaksi vuotta. Tuntuu että kaikki ovat jo turtuneet siihen, miten häiriintynyttä hänen viestintänsä on. Postasin tämän kuvasarjan aluksi viestiketjuksi Twitteriin.

Otin Photoshopin käteen ja testasin miltä tuntuisi jos oma Saulimme viestisi samalla tavalla. Materiaalina Trumpin viimeisin twiitti:

Image for post
Image for post

Tässä on toinen twiitti, jonka Trump lähetti pari päivää sitten. Saulitettuna. Ei ole millään mittarilla normaalia että suurvallan presidentti julkaisee tällaisen “lausunnon”:

Image for post
Image for post

Alkuperäinen twiitti

Tässä Trumpin 7.12.2018 lähettämä twiitti, joka onnistui vielä shokeeraamaan amerikkalaista lehdistöä. Saulitettuna. Miten käsittämättömältä tuntuisi jos Suomen presidentti puhuisi julkisesti näin entisestä sisäministeristä?

Image for post
Image for post

Alkuperäinen twiitti

Pistetään vielä mukaan yksi Trumpin 10.12.2018 postaama twiitti, Saulin suulla sanottuna. Joidenkin laskutulosten mukaan Trump on valehdellut presidenttiyden aikana noin 5000 kertaa. Miltä tällainen valehtelu, puhetyyli ja lehdistön haukkuminen kuulostaisi Suomen hallinnolta?

Image for post
Image for post

Alkuperäinen twiitti

Viimeisenä Saulitettuna Trumpin twiittinä tämä helmi päivämäärältä 6.1.2018. Melko vaikea kuvitella näitä sanoja Suomen presidentin sanomiksi. Pidetäänhän oman maamme politiikka sivistyneenä ja mielellään mahdollisimman vähän populistisena huutelemisena?

Image for post
Image for post

Alkuperäinen twiitti

Ottamatta sen enempää kantaa kotimaan politiikkaan, todettakoon vielä että olen iloinen siitä että meillä on viimeisimpinä presidentteinä sellaiset Twitterissä hyvin käyttäytyvät henkilöt kuin @TarjaHalonen Rontti-kissoineen ja @niinisto Lennu-koirineen.

Image for post
Image for post

Näiden käsiteltyjen twiittien ja edellä mainitun tilin tarkoitus on tuoda esiin se, miten tärkeää on pitää Suomen poliittinen keskustelu riittävän asiallisena, kunnioittavana ja rakentavana.

Pidetäänhän tästä yhdessä huoli?

Tervetuloa myös seuraamaan omaa Twitter-tiliäni.

Edit 20.12.2018: Kuvasarja ja Twitter-tili ovat saaneet paljon huomiota ja niistä on kirjoitettu seuraavat artikkelit:

Helsingin Sanomat Nyt-liite: ”Entä jos Sale twiittailisi kuin Trump?” — sometili laittaa Trumpin sanat Sauli Niinistön suuhun, tehden USA:n presidentin öykkäröinnistä näkyvämpää

Mtv Uutiset: Mitä jos presidentti Sauli Niinistö tviittaisi kuin Donald Trump? Hauska kuvasarja räjäytti Twitterin

Mtv Uutiset: “Toivon, että tasavallan presidentti ottaa huumorilla” — Todellisen parodiahitin luonut Johannes laittoi viikonloppuna Niinistön tviittaamaan kuin Trum

Iltalehti: ”Kun annat kahelille, itkevälle pikku nilkille mahdollisuuden…” — Johannes kehitti Twitter-tilin, joka paljastaa, miltä Trumpin tylytykset kuulostaisivat Niinistön suusta

Helsingin Sanomat Kuukausiliite: “‘Kukaan ei kaipaa Kiero-Tarjaa!’ — Pakinoitsija Kuukautinen sai haltuunsa presidentin sensuroimattoman uudenvuodenpuheen”

Written by

Dad. Geek. UX Director. Democracy activist. Founder of Silakkaliike and Safepoint community. Building a collective of researchers, scientists and activists.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store