Otteita Halla-ahon Scripta-blogista

Image for post
Image for post
Kuvakaappaus Halla-ahon Scripta-blogista

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon Scripta-blogiin viitataan ajoittain mediassa. Scripta-blogi aloitti tapahtumaketjun, jonka seurauksena Halla-aho syrjäytti Timo Soinin puolueen puheenjohtajana 2017.

Halla-aho on kirjoittanuut Scriptaan 402 “lukua” vuodesta 2003 lähtien. Olen keräillyt joitain otteita talteen tähän blogikirjoitukseen. Scriptan lukeminen on raskasta puuhaa, joten olen pääsin vain lukuun 30 asti.

Scripta > Hommaforum > Halla-ahon PS

Image for post
Image for post
Kuvakaappaus Hommaforumilta 2014 kesäkuulta. Teemu Lahtinen on toiminut vuodesta 2008 PS:n kaupunginvaltuutettuna Espoosta.

Hommaforumin perustivat joulukuussa 2008 maahanmuuttokriittisen poliitikon Jussi Halla-ahon Scripta-blogin vieraskirjan aktiivit. Maahanmuuttovastaisella sivustolla on paljon äärioikeistolaista ja rasistista kirjoittelua. Sivuston yhteisöstä muodostuivat myös määräajoin useissa kaupungeissa kokoontuvat “hommakerhot”.

Yhteisö oli syntynyt vuonna 2005 perustetun vieraskirjan ympärille vuosien varrella. Homma kasvoi nopeasti ja jätti varjoonsa muun muassa Suomen Sisun keskustelupalstan. Homman keskustelupalstalla on yli kaksi miljoonaa viestiä ja 10 000 rekisteröitynyttä käyttäjää (helmikuu 2016).

Suojelupoliisin ja puolustusministeriön yhteistyönä 2011 julkaistussa teoksessa Suomi, terrorismi, Supo luokitteli Turun yliopiston Konfliktien ja terrorismin tutkimusryhmässä työskentelevä ääriliikkeiden tutkija Thomas Jokinen myös Hommaforumin erääksi ”islamvastaisen diskurssin” tärkeimmäksi välittäjäksi Suomessa, yhdessä muun muassa Jussi Halla-ahon kirjoitusten kanssa.

Hommaforumilla tehtiin järjestelmällistä vaalityötä Halla-ahon hyväksi ja Soinin syrjäyttämiseksi. Soini kutsuu Halla-ahon valintaa puolueen puheenjohtajaksi vuoden 2017 puoluekokouksessa vallankaappaukseksi.

Rasistiset puheet jatkuvat

Halla-aho ei ole juurikaan sanoutunut irti Scripta-kirjoituksistaan. Pari lausetta taisi joskus tulla siitä, että “en enää toivo, että vihreitä poliitikkoja raiskataan ja tapetaan”. Siinä taitaakin olla kaikki irtisanoutuminen mitä Halla-aholta tähän asti on kuultu. Enkä ihmette, kun katsoo miten rasistisesti hän yhä viestii:

Image for post
Image for post
Lähde

Jussi Halla-aho — Epävirallinen elämäkerta

Lauri Nurmen kirjoittama epävirallinen elämänkerta “paljastaa Halla-ahon todellisen maailmankuvan ja määrätietoisen pyrkimyksen valtaan sekä kuinka taitavasti hän on onnistunut muokkaamaan muiden käsityksiä itsestään”.

Image for post
Image for post
Otteita Lauri Nurmen kirjoittamasta Halla-ahon epävirallisesta elämäkerrassasta. Kuvakaappaukset: Lapin Kansa

Otteita Halla-ahon Scripta-blogista

Scripta, luku 3: Raportti Kööpenhaminasta

Saksalaiset luulevat 60 vuoden takaisten tapahtumien vuoksi olevansa muita pahempia ja ovat sen seurauksena anteeksipyyteleviä mulkvistejä.

Afrot ajavat taksia ja siivoavat, ählyt pitävät kioskia ja aasialaiset ovat tarjoilijoita/respavirkailijoita.

Suomen ja Ruotsin harrastama roskaväen päänsilittely on valtava karhunpalvelus paitsi yhteiskunnalle yleensä myös maahanmuuttajille erikseen.

Scripta, luku 5: Katuhäirinnästä

Poikien kanssa pohdin, että suoranaisiin laittomuuksiin ja vaaratilanteisiin puuttuvan poliisin ohella meillä pitäisi olla jonkinlainen muhamettilaisyhteiskunnista tuttu partasuumiliisi, jonka toimialaa olisivat kaikenlaiset intuitiivisesti tunnistettavat mutta lainsäädännön kannalta vaikeasti kodifioitavat ärsyttävyydet. Miliisit voisivat partioida jalkakäytävillä ja jaella sähköpiiskalla tärskyjä mölyäville pultsareille, häiritseville hare krishnoille ja Unicefin rahankerääjille, ihmisiä töniville mummoille sekä räkiville ja kiroileville teineille.

Scripta, luku 7: Älymystö ja Yhdysvallat

Vasemmistoälymystö on samaa ihmisainesta kuin Aatun Hitler-jugendilaiset aikoinaan.

Scripta, luku 8: Kansanmurhista ja niiden muistamisesta

Juutalaisten joukkomurha kiinnostaa minua historiallisena kuriositeettina yhtä paljon tai yhtä vähän kuin armenialaisten kansanmurha 1917, karjalaisten ja ukrainalaisten kansanmurha 30-luvun alussa ja tshetsheenien kansanmurha 1945 sekä alkaen vuodesta 1996.

On mielenkiintoista nähdä, mihin tämä viime vuosina kiihtynyt holo-hölinä vielä johtaa. Ajan virrasta, lukemattomien joukkomurhien joukosta, on poimittu yksi, joka näyttää olevan tänään yhtä ajankohtainen kuin se oli vuonna 1945. Onko niin, että vielä vuonna 2104 maailman johtajat kokoontuvat Ruotsiin pohtimaan holokaustia? Entä 2204? 3004? Miten paljon pitää vettä virrata Jordanissa ennen kuin vanhojen luukasojen kaiveleminen alkaa muidenkin kuin minun silmissä näyttää tyhmältä?

Scripta, luku 9: Tshetsheniasta

Kuten jo vanhoina hyvinä aikoina tiedettiin, petturin palkka on kuolema.

Scripta, luku 13: Tatu Vanhasesta

Vähemmistövaltuutettu Puumalainen ja hänen edustamansa suvaitsevaisuusjuntta syyllistyy Tatu Vanhasen tapauksessa naturalistisen virhepäätelmän vielä kieroutuneempaan käänteisversioon. Puumalainen uskoo, että siitä, miten asioiden hänen mielestään pitäisi olla, seuraa, että asiat todella ovat sillä tavalla. Koska olisi ikävää ja epäkorrektia, jos mustat olisivat vähemmän älykkäitä kuin valkoiset, mustat eivät varmaankaan voi olla vähemmän älykkäitä.

Scripta, luku 14: Tatu Vanhasesta, osa 2: Vaihtelun olemus

Jos populaatioiden välillä on keskimääräisiä, tilastollisesti merkittäviä älykkyyseroja (kuten Vanhanen väittää), nämä erot ennustavat sitä, miten eri populaatioiden edustajat keskimäärin pärjäävät esim. monietnisessä yhteiskunnassa.

Maailmassa, jossa elämme, rotu ja menestyminen selvästikin liittyvät toisiinsa. On makuasia, miten tilanteen haluaa tulkita, mutta Vanhasen teoria sekä selittää tilannetta että ennustaa.

Scripta, luku 15: Tatu Vanhasesta, osa 3: Siilipuolustus

“Suvaitsevaisten” rintama on paniikissaan langennut siilipuolustukseen. Päinvastaisista juhlapuheistaan huolimatta “suvaitsevaiset” katsovat ihmisarvon riippuvan älykkyydestä. Mustien älykkyyden kyseenalaistaminen on siten mustien ihmisarvon kyseenalaistamista.

Scripta, luku 20: Mietteitä mielipiteistä

Määrittelimmepä fasismin miten hyvänsä, ja totesimmepa näkemysteni mahtuvan tähän määritelmään eli emme, lienemme kaikki yksimielisiä siitä, että fasismi on näkemys siitä, miten yhteiskunnalliset olot pitäisi järjestää. Millä perusteella voidaan sanoa, että jokin yhteiskunnallinen näkemys ei ole mielipide? Mikä se sitten on? Miten voidaan määritellä käsite “mielipide” niin, että määritelmä sulkee ulkopuolelleen tietyt yhteiskunnalliset näkemykset? Nämä kysymykset ovat luonnollisesti retorisia, koska tällaista määritelmää ei ole eikä voi olla, eikä “fasismia”, mitä sillä sitten täsmällisesti tarkoitetaankaan, voida osoittaa muuksi kuin mielipiteeksi.

Scripta, luku 21: Mustien ja valkoisten tuloeroista

Mielestäni etnisten ryhmien väliset tuloerot eivät sinänsä voi olla ihmisoikeuskysymys.

Voidaan osoittaa, että mustien keskimääräisesti pienet tulot johtuvat mustien keskuudessa keskimäärin yleisemmästä rikollisuudesta ja työttömyydestä. Ellei vastakkaista näyttöä esitetä, yksinkertaisin ja taloudellisin olettamus on, että mustan yksilön rikollisuus ja työttömyys johtuu mustasta yksilöstä itsestään.

Scripta, luku 22: Ihmisarvosta

Itse asiassa mikään ei viittaa siihen, että ihmisten yhtäläinen arvokkuus (tai ylipäänsä arvokkuus) olisi mitään muuta kuin ajallemme tyypillinen konventio ja julistus, samanlainen kuin menneiden aikojen aksioomat: “aurinko kiertää maata”, “paavi on erehtymätön”, “naisella ei ole sielua”, “itsetyydytys aiheuttaa likinäköisyyttä”.

Maanviljelijä, syötävien eläinten kasvattaja ja rakennusinsinööri ovat arvokkaampia kuin muut, koska ilman heitä yhteisö kuolisi nälkään ja kylmään. Toisaalta he selviytyisivät hengissä, vaikka kaikki muu osaaminen poistettaisiin. Asetta käyttävä yksilö on seuraavaksi arvokkain, koska hän suojelee ruokalaaria ja asumusta pedoilta ja vihollisilta sekä estää yhteisön jäseniä toteuttamasta primitiivisempiä viettejään ja tuhoamasta toisiaan.

Minun mielestäni on aivan outo ja loukkaava ajatus, että Esko Valtaoja ei olisi arvokkaampi kuin joku Juha Valjakkala, Helena Lindgren tai asematunnelissa seinää kannatteleva maahanmuuttaja.

Ei ole mitään syytä olla uskomatta, että “tasa-arvo”, “suvaitsevaisuus” ynnä muu meille juuri nyt tärkeä päätyy menneen maailman älyttömyyksien pitkään listaan maata kiertävän auringon, paavin erehtymättömyyden, naisen sieluttomuuden ja itsetyydytyksen aiheuttaman likinäköisyyden seuraksi.

Scripta, luku 23: Mietteitä kansanvaelluksesta

Hitaasti mutta väistämättä ne, joita (ilman ylimielisyyttä ja omantunnontuskia) kutsun barbaareiksi, muuttuvat pienestä ja eksoottisesta joukosta ensin merkittäväksi vähemmistöksi ja sen jälkeen enemmistöksi. Silloin me emme enää määrittele “hyvää” yhteiskuntaa. Silloin sen tekevät ne, jotka ovat käyttäneet arvojamme hyväkseen uskomatta itse niihin hetkeäkään. Silloin alkaa pimeys.

Koska minun mielestäni oma, länsimainen kulttuurini on parempi kuin afrikkalaiset ja aasialaiset kulttuurit, pidän tarpeellisena linnoittautumista niitä vastaan.

Scripta, luku 26: Monikultturistinen vallankumous

Vaikkei kiljupunkkari tai hänen kehitysmaalainen suojattinsa sitä välttämättä ymmärräkään, raha, joka ilmestyy kuukausittain heidän tililleen, tulee jostakin.

Scripta, luku 27: Muhamettilaisen musta aukko

Se, että islam on pedofiiliuskonto, ei ole yllätys, koska jo uskonnon perustaja Mohammed oli pedofiili.

Miksi muslimi, ennen kaikkea arabi, on niin herkkänahkainen, ja miksi hänen pitää reagoida kaikkeen epämiellyttävään väkivallalla ja aivottomalla mölinällä?

Islam, sellaisena, millaiseksi islamin omat uskonoppineet (eivätkä länsimaiset marksistit) sen määrittelevät, on barbariaa ja ihmiskunnan musta vihollinen.

Scripta, luku 28: Pari sanaa kansanäänestyksistä

EU:ta johtavat marksilaiset utopistit ja heitä hännystelevä media ovat tulleet eräänlaiseen käännekohtaan ja valintatilanteeseen.

Scripta, luku 30: Urheilujätti Bahrain

Sanon kuitenkin, etteivät uussuomalaisten mitalit oikein kelpaa minulle.

Jos joku Wilson Kirwa voittaisi jotain jossakin, hänessä ei olisi mitään, mihin voisin samaistua. Ei minusta tuntuisi siltä, että suomalainen on voittanut jotakin. Kirwa olisi edelleen afrikkalainen musta, maksimaalisesti minusta eroava, jonka selässä jostakin syystä olisi Suomen lippu.

Otteita tulee mahdollisesti myöhemmin lisää.

Image for post
Image for post
Kuvakaappaus Halla-ahon Scripta-blogista

Written by

Dad. Geek. UX Director. Democracy activist. Founder of Silakkaliike and Safepoint community. Building a collective of researchers, scientists and activists.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store